Iloa tuottava, elämää kestävä keho

Olen kehonhuollon ja -hallinnan ammattilainen, ikuinen liikkumisen vapauden puolesta puhuja, elämästä nautiskelija. Intohimoni on liikuntatieteiden opiskelijasta saakka ollut liikkeen estetiikka ja kehon optimin tavoittelu. Naisvoimistelutaustani antoi minulle pohjan luonnolliseen, keskustajohtoiseen, ketjuuntuvaan liikkeeseen. Aerobic-ohjaajana en löytänyt läpi kehon virtaavaa keveyden tunnetta ja siihen liittyvää ilmaisua. Kertoja, kiloja ja maitohapon määrää mittaava, yhteen kehonosaan kerrallaan keskittyvä liikunta ei ollut juttuni. Liikuin paljon mutta olin väsynyt, kärsin selkäkivusta ja migreenistä.

Pilates

Pilates muutti tapaani ajatella liikettä, liikkumista ja sen ohjaamista. Pilates vahvisti käsitystäni tarkan ja systemaattisen harjoittelun tärkeydestä.Näiden myötä työni merkityksellisyys ja intohimo sitä kohtaan kasvoivat tuloksista puhumattakaan!

Olen nyt toiminut 30 vuotta kehonhallinnan ja henkilöstöliikunnan ammattilaisena, ohjaten Pilatestakin jo lähes 20 vuotta. Lihastasapainoon ohjaamisen ohella koen tärkeänä auttaa asiakasta taistelussa  motivaatiopulaa, väsymystä, lamaannusta, kipua, kireyttä ja heikkoutta vastaan. Upeinta on nähdä miten kehon muutoksista seuraa usein muitakin positiivisia elämän muutoksia.

Tarkkuutta ja huolellisuutta

Liikunnan laadulla on ratkaiseva vaikutus kehon toimintakykyyn, terveyteen ja näin elämän laatuun. Väitän, että tärkeämpää kuin askelten määrät ja tehot on niiden laatu. Jo kävelyssä voit harjoittaa läpi kehon meneviä lihaskytkentöjä, vapautua ja vakauttaa, huoltaa ja vahvistaa niitä elementtejä, jotka lopulta muuttavat kehosi toiminnan.

Olet ehkä hyväksynyt että, kivut ja kireydet, hapettomuus ja väsymys kuuluvat päivittäiseen elämääsi. Pienin muutoksin voit tehdä arjestasi parempaa ja voit huomata, että rakenteellisiksi tai perityiksi luokitellut ongelmat olivatkin kehon ja mielen jumitusta sekä kehon kompensaation seurausta.

Harjoittelu lisää niin kehotietoisuutta, itsetuntoa, palautumiskykyä mutta tietenkin myös tasapainoa, voimaa, liikkuvuutta ja ketteryyttä. Pitkäjänteisyys, innostus ja rohkeus hypätä uuteen palkitaan. ”Viat ja epätäydellisyydet” ovat haasteita ja toimivat portteina muutokseen.

Uudistumisen tärkeys

Työni on minulle joka päivä yhtä haastavaa ja mielenkiintoista. Päivittäin hämmästelen yhdessä asiakkaideni kanssa miten rajaton kehon kyky onkaan uudistua. Haluan sitouttaa asiakkaani pitkäjänteiseen ja haasteelliseen — siis tuloksia tuottavaan, vaikuttavaan työhön. Työskentely lihastasapainon hyväksi on palkitsevaa, elämänlaatua kohottavaa ja vieläpä — hauskaa!

Nyt on aika myös uudistua itse. Tarjoamme entistä laajemman kattauksen kehonhallinnan ja henkilöstön hyvinvoinnin palveluita Efector Pilates Studion alla. Teen tätä työtä yhä intohimolla siksi, että olen saanut kokea positiivisen muutoksen jo satojen asiakkaideni kanssa. Olen parantumaton esteetikko ja pyrin rakentamaan harjoittelusta kokonaisvaltaisen elämyksen. Kauniisti, sulavasti liikkuva keho on tasapainoinen keho. Siinä yhdistyvät liikkumisen vapaus ilmaisu ja riemu. Tämän voi jokainen rajoitteistakin huolimatta kokea! Haluan kutsua sinut näkemään kehosi uudesta perspektiivistä – uudenlaisena. Olet tervetullut uudistuneelle Efector Pilates Studiolleni!

Elina