Kohti kesää ja valkeita öitä mennään… ja kovaa vauhtia. Luonto näyttää kohta parastaan ja niin haluamme varmasti me muutkin. Haluamme avata kasvomme kohti kesää, herättää aistit ja nauttia täysin siemauksin niin, että se näkyy ja tuntuu. Halusin kirjoittaa sinulle kokemukseen pohjaavia ajatuksiani ja kertoa, miksi kasvoharjoittelu on tärkeää. Miksi se on osa kokonaisvaltaista hyvinvointia ja reipasta vuorovaikutusta.

Huonot tavat ja tottumukset -päälle jämähtäneet ilmeet.

Kokemuksesta tiedän, että jos jotain on vaikea muuttaa niin omaa ilmerepertuaariaan ja päälle jämähtäneitä maneereita. Tästä poisoppiminen ja uuden freesaaminen kuitenkin usein kannattaa. Ilmeillä ja niistä seuraavilla jännitteillä kun voi olla kauaskantoisiakin vaikutuksia myös kehoon. Puhumattakaan vaikutuksista epäselvään tai ristiriitaiseen vuorovaikutukseen.  

Kasvot ja keho ja mielenkiintoinen harjoite

Itse tunnistan esimerkiksi selkeän yhteyden purulihasteni ja lantion välillä. Jännittyneet ohimot ja purulihas pitävät kireyttä yllä myös lonkankoukistajissa. Tunnen myös miten pikajumppana istuessni näyttöpäätteellä voin pelkästään poskipäitä kohotellen nostaa myös syvät, helposti istumisen lamaannuttavat syvät pakaralihakset. Jännitteet kasvoissa vaikuttavat pitkälle kehoon jopa niin, ettei esim palautuminen tahdo käynnistyä ennen kuin olen saanut kasvoni rentoutettua. Pitkän, rauhallisen uloshengityksen tiedetään aktivoivan palautumista edistävää, parasympaattista hermostoa.
Kokeilehan hengittää rauhassa ulos niin, että viet suupieliä samalla vienoon hymyyn.
Ja sitten kokeile sama niin, että vedät suupieliä alaspäin.
Kumpi uloshengitys kesti pidempään? Kummassa oli helpompi viipyillä?

Väärä hengitystekniikka vaikuttaa nenä- ja poskionteloiden kautta kasvojen ryhtiin ja näin myös keskivartalon kannatukseen. Siihen liittyy usein voimaton ja jäykkä kieli, joka pahimmillaan tukkii nielun ja lamauttaa yläniskan ojennusvoiman. Huomio pruksaajat ja uniapneasta kärsivät!

Erilaiset jännitteet ja ongelmat leukanivelissä voivat näkyä myös uurteina kasvoissa, turvotuksena, kasvojen värin muutoksena ja lisääntyneenä epäsymmetriana.

Oletko tutkinut kasvojasi ilman arvostelua tai tunnekuohuja?

 • Oletko tietoinen omista maneereistasi? 
 • Kurtisteletko otsaasi tai kohotteletko tahattomasti kulmiasi?
 • Siristeletkö turhaan silmiäsi?
 • Jännitätkö leukaa puhuessasi?
 • Hymyiletkö purulihaksilla?
 • Vedätkö suupieliä alaspäin?

Kaikki me ikäännymme, mutta siihen miten eletty elämä näkyy kasvoiltasi voit itse vaikuttaa. Mikään ei ole tylsempää kuin eleettömät kasvot!
Kasvojen parhaita puolia ja ilmeitä voi ja kannattaa korostaa – ihan kuten kehonkin.

Face Flow kasvopilates

Kasvolihasten jumppaaminen ei ole enää pitkään aikaan ollut turhamaisten naisten ryppyjän taputtelua. Se on tärkeä osa omaan hyvinvointiin panostamista. Puhutaan kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista ja kehon harjoittamisesta päästä varpaisiin, mutta jos treeni loppuu kaulaan jää tärkeä osa hyvinvoinnin palasista huomioimatta.

Kehitin Face Flow- kasvopilateksen, jotta sinäkin uskaltaisit tutustua, katsoa, kokeilla, tuntea, oivaltaa ja luottaa omiin kasvoihisi. Kasvot ovat kuitenkin aina esillä ja niistä sinut myös muistetaan. Rennot, ilmeikkäät kasvot viestivät kantajansa itsevarmuudesta, tarmosta, kiinnostuksesta muita kohtaan. Ne heijastelevat mitä suurimmassa määrin terveydentilaasi, kertovat elintavoistasi. Kasvojasi et voi piilottaa. 

 • Millaisista ilmeistä haluat, että sinut muistetaan?
 • Millaista fiilistä sinä haluat kasvoillasi välittää?
 • Millaisen tunnetilan haluat ilmeilläsi/ olemuksellasi ympäristöösi luoda?

Haluan korostaa, että kaikki kasvot ovat kauniita ja ainutlaatuisia. Haluan innostaa sinut ennakkoluulottomasti tutustumaan kasvojesi lihaksiin ja niihin muutoksiin, mitä niitä harjoittamalla voit saavuttaa.

Haluan kutsua sinut mukaan Face Flow -työskentelyyn! 

 • Face Flow verkkokurssin saat vielä toukokuun ajan kepeään keväthintaan 49 eur (99 eur)
 • Face Flow- online-tunnille voit osallistua zoomin kautta vielä 5n viikon ajan hintaan 80 eur.
 • Face Flow starttikurssi studiolla ti 25.5.-1.6. klo 18.45-20.15 hintaan 50 eur

Onko äitienpäivä- lahja vielä hankkimatta? Face Flow on oiva lahja äidille, jolla on jo kaikkea. Äidille, joka arvostaa terveyttä ja kauneutta. Äidille, jolle haluat suoda kestävän, vaikuttavan ja innostavan lahjan. Osta lahjakortti Äidille verkkokaupastamme. 

 

Tervetuloa myös Studio tunneillemme.

Järjestämme kaikki tuntimme pienryhmätunteina paikan päällä ja osa tunneistamme toteutetaan myös online-tunteina. Viikkotunneille osallistuminen tuottaa tuloksia! Viikkotunneille sitoutuminen takaa toimintakykysi kohenemisen huolimatta lähtökohdistasi tai iästäsi. Efector Pilates Studion viikkoharjoittelu sopii ikään, kuntoon, sukupuoleen ja urheilutaustaan katsomatta. Viikkoharjoittelu vaikuttaa monella tasolla – lisäten mm. vireyttäsi sekä parantaen unesi laatua. Katso tarjontamme viikkokalenterista ja ilmottaudu mukaan. 

Haluan toivottaa sinulle ja läheisillesi oikein ihanaa Äitienpäivää! 

Elina

Tämä on Efector Pilates Studion asiakaskirje

Kerron kirjeessäni uusimmat Studion kuulumiset, kurssit ja tuntivaihtoehdot. Annan sinulle vinkkejä kotiharjoitteluun ja terveyskuntosi ylläpitoon myös kotona ja työssä tai etätyössä. Voit antaa minulle palautetta kirjeestä tai palveluistamme: elina@efector.fi 

Tilaa uutiskirjeemme