Kysyimme uuden kurssimme Body Flow&Face Up kurssilaisilta kokemuksista

Tässä lisää asiakkaidemme kokemuksia uudelta kurssiltamme, jossa keskitymme huolellisesti, rauhassa, omaan kehoon yhä uudelleen tutustuen, harjoituksiin jotka siivittävät ihan uusiin ulottuvuuksiin.

Asiakkaamme kertovat lisääntyneestä voimasta ja energiasta, asioiden ”loksahtelusta” ja tunnistamisesta, kehon pidentyneestä tunteesta ja vapautumisesta. Lue upeiden asiakkaidemme kokemuksista – ja tule mukaan seuraavalle kurssillemme!

Ninan sai uutta vauhtia kehoon

Kuvassa Nina Varvikko

Onpa ihanaa antaa palautetta tästä uudesta kurssista! Olin todella uuvuksissa kurssin jälkeen ja jotenkin voipunut kaikesta tehdystä ja koetusta. Mutta mutta mutta! Kun lähdin pyörällä sotkemaan oli kroppa energinen ja vetreä. Menin kovaa ja kun huomasin, miten hyvin jaksan niin vähän kokeilin ja lisäsin vauhtia. En edes kovasti hikoillut, hengästyin kohtalaisesti, ajallisestikin olin monta minuuttia nopeampi paluumatkallani kuin tavallisesti, olin siis oikeasti tullut tosi kovaa, en vain tuntenut niin. Ihan nauratti, kun tulin kotiin ja katsoin kelloa. Meille johtaa todella pitkä ”viimeinen mäki”.

Mistä arvelen tämän johtuneen? Huomasin jokaisen käyttämäni lihaksen, nyt käytin vain niitä mitä pyöräillessä tarvitsin, muut rentoutin! Huomasin muuten pyöräillessäkin kiristäväni leukaperiä, tietoisesti rentoutin. Happea tarvitsi haukkoa paljon vähemmän, vain niille lihaksille, joita tarvitsin! Ei hapottanut, veri ehti kuljettaa kaiken tarvittavan oikeille lihaksille, niille joita tarvittiin.

Voisko tällaisen kurssin jälkeen lähteä juoksemaan maratonin yms. kun osaisi hyödyntää hommaan tarvittavat osat ja antaa muiden osien nauttia matkasta? Pidän tämän kurssin anntia mullistavana oivalluksena. Jatkoon.

Marja-Leenalle loksahteli asioita

Kehossa tuntui harjoitusta tehdessä hyvältä. Harjoitusten edetessä keho alkoi vähitellen ”antaa periksi” ja omat kireät pisteet vähitellen löytyivät hengityksen ja lempeän venyminen myötä.

Ei varsinaisesti uusia asioita mutta palautui todella mieleen asioita, joita oli aiemmin käyty lävitse ja jotka eivät olleet ”kirkastuneet” itselle aikaisemmin. Nyt esimerkiksi tarkentui pään asennon, kasvojen lihasten ja silmälihasten hyvinvoinnin ja toiminnan merkitys koko kehon asennolle ja kytkennöille päästä varpaisiin. Nyt asiayhteys ”loksahti” erätauolla ja olenkin pyrkinyt päivittäin tekemään kasvojen ja silmälihasharjotteita.

Parasta oli nyt juuri rauhallinen ja leppoisa ohjaus ja tunnelma. Kurssin jälkeen tuntui hyvältä se, että koko keho jaloista päähän käytiin lävitse. Oli vapautunut, hyvä ja rento olo myös seuraavana päivänä. Jälkeenpäin olen itsenäisesti tehnyt kasvolihasten, etenkin silmälihasten, harjoitteita. Suosittelen Body Flow & Face Up -kurssia heille, joilla on perustietoa ja kokemusta jo muilta tunneilta tai kursseilta.

Una keskittyi ja keho kuunteli

Alusta asti oli kurssilla ihan rento fiilis ja harjoitteiden kautta pääsin nopeasti rentoutuneeseen tilaan ja keskittymään itse hetkeen.  Dynaaminen tekeminen, vaikkakin avaamiseen keskittyen, antoi syvyyttä ja uudet kulmat, viimeistelyt kielen lihaksen tai silmien avulla avasivat kroppaa hämmästyttävän tehokkaasti. 

Parasta oli ehkä aito keskittyminen hetkeen ja aika joka sujahti siivillä. Kehon oikeasti avautui ja tunnistin, että kaikki tämä mahdollista hyvän ohjauksen siivin. Ehkä useamman harjoituskerran jälkeen ajatus kirkastuisi yhä lisää, 3 tuntia hujahti nopeasti. Mielestäni kävimme koko kehon kattavasti läpi. Olo oli pidentynyt ja kevyt harjoituksen jälkeen sekä virkistynyt – jopa energinen – illan myötä. Jokin jäi kehossa virtaamaan, sen kyllä tunnistin vilunväreinä.

Kurssin jälkeen ajatus itselläni kasvojen jumppaamisesta ja rentouttamisesta nousi keskiöön, olen tehnyt kasvo-kaula jumppaa Efectorin videtreenin kautta – koen sen todella ajankohtaiseksi itselleni. Monta oivallusta tuli ja etenkin myös se, että liikkeen kautta, pakottamatta ja antamalla aikaa dynaamisissa venytyksissä saa tulosta aikaan.

Kenelle suosittelisin tätä?  Aktiivisesti liikuntaharrastaville, kilpaurheilijoille ja kyllä myös ihan tavallisille ihmiselle, ketkä haluavat parantaa omaa liikkuvuutta, jaksamista ja saada energiaa arkeen lisää.

Taru tunsi jotain tapahtuvan pintaa syvemmältä

Kehossani tuntui eniten, se että harjoitteiden vaikutus tuntui menevän syvemmälle. Oivalluksena tuntui löytyvän ne liikkeen ääripäät, josta tunneillakin on aina puhetta. Oivallus oli heti käytössä torstain tunnilla.

Mikä oli parasta? Tietysti huippuohjaaja! Monipuoliset harjoitteet ja niille oli riittävästi aikaa. Kurssin loputtua oli aika uupunut olo, vaikka kolme tuntia meni tosi nopeasti. Kotona taas tuntui virtaa olevan vaikka kuinka ja yön nukuin hyvin. Seuraavana päivänä oli tunne, että oli tehnyt rankemmankin treenin. Ja se kropassa tosiaan tuntui, mutta pelkästään hyvällä tavalla. Jälkikäteen ajattelin, että kasvoharjotteita olisi kiva tehdä lisää.

Tätä voisin suositella ihan kaikille. Kurssilla puhuttiin, että on tarkoitettu edistyneemmille ja niille varmaan ihan erinomainen kurssi. Mietin vielä, että voisi olla hyvä myös aloitteleville löytää ulottuvuuksia treeniinsä.
Kiitos superihanasta kurssista!

Ilmoittaudu mukaan seuraavalle kurssillemme

Kysyimme uuden kurssimme Body Flow&Face Up kurssilaisilta kokemuksista

Mutta ensin muutama sana siitä mitä tarjoamme kurssilla, jossa kehossa virtaa ja kasvot kohoavat. Uusi Body Flow & Face Up -kurssimme ja lähestymistapamme harjoitteluun yhdistää kasvojen- ja kehonhuollon harjoitteet. Harjoitat kehoasi pitkillä faskiaketjuja myötäilevillä, kehoa ja kasvoja sekä mieltä avaavilla jatkumoilla.

Etenemme rauhassa pala palalta, ottaen vähitellen kokonaisuuden yhä luontevammin haltuun. Maadoitut paremmin ja askeleesi kevenee. Opit hahmottamaan kehoasi kolmiulotteisesti ja ymmärtämän kehon ja kasvojen yhteyttä. Harjoitteet jättävät elastisen, vapautuneen, tasapainoisen ja ryhdikkään vireän olon. Vähitellen osaat käyttää kehoasi siten, että jokainen liikahdus vapauttaa energiaa päästä varpaisiin.

Työskentelytapa sopii sinulle, joka haluat oppia luottamaan kehoosi ja saavuttamaan harjoitteilla maksimaalisia tuloksia. Tai sinulle, joka haluat ymmärtää kehoasi kokonaisuutena ja kunnioittaa sitä ainutlaatuisena ja näin myös harjoittaa sitä yksilöllisesti.

Kuvassa: Johanna Ronkainen luonnon siivittämämä Body Flow & Face Up kurssin jälkeen

Näin vastasi kurssin tunnelmista Johanna

Kehotuntemus oli hienovarainen, kokonaisvaltainen ja oivalluttava: kehon faskiaketjut ”löytyivät” kehotuntemalla, ja havainnollistuivat tekemisen kautta. Liikettä ja kasvatettiin kiinnostavasti, edettiin kehon ja Elinan viitoittamana – kuin Flowssa. Oli kiinnostavaa, kun liike jo tuntui hyvältä ja aina tuli pari tapaa vielä edetä ja syventää liikettä esim. kääntämällä sormia.

Sainko mitään uusia oivalluksia? Oivallukset liittyivät omaan ymmärrykseen kehosta: nyt käytännössä vielä selvemmin valkeni, miten faskiat kytkeytyvät toisiinsa ja miten niitä voi oman tuntemuksen ja kokeilun kautta venyttää.

Mikä oli parasta? Kehon tanssi ja luonnollinen liike syysillassa, lempeän ja toiveikkaan pianomusiikin siivittämän. Flow-ilta oli erittäin rauhoittava, voimaannuttava ja täydellisen irroittava kaikesta pakottamisesta, suorittamisesta ja tavoitteista. Oli vain utelaisuutta siitä, mitä kulloinkin hetki tuo – mieleen ja kehoon.

Tällä tunnilla Elina puhui vähemmän, ja vaikka yleensä ohjaava puhe on erittäin inspiroivaa ja tärkeää, niin tässä illassa oli vähemmän puhetta ja enemmän yksilöllistä kuullostelua ja se sopi tähän tuntiin mainiosti.
Huomasin itsessänikin, että teki mieli tauoilla pysytellä kehon tanssillisessa tilassa, ei tehnyt mieli jutustella kenekään kanssa.

Entä kurssin jälkeiset tunnelmat?

Millainen olo oli kurssin jälkeen tai seuraavana aamuna? Kurssin aina ja illalla kotona levollinen ja hyvä, euforinenkin. Kehossa tuntui harjoittelu kyllä. Torstai-illan rankassa juoksutestissä, juoksukoulun lopputestissä, meni tosi hyvin. Entä myöhemmin kurssin jälkeen? Tosi tosi harvoin muistan liikkeitä tuntien jälkeen, en ymmärrä miksi ne eivät jää päähän. Se joskus harmittaa, mutta nyt olen lähtenyt keksimään itse liikkeitä ja kuulostelen vain kehoa ja mitä sille kuuluu. Telkkarin ääressä voi nostella jalkoja ja fundeerata lihasketjuja.

Kenelle suosittelisit tätä? Kaikille tietenkin! Ja samaan aikaan mietin, että voiko olla äkkinäiselle vaikea pysyä asennoissa pitkään ja tehdä tuollaista hienovaraista liikettä. Toisaalta, voisihan kokemus kerralla oivalluttaa ja avata luonnollisen tien kehonhuoltoon, ilman varsinaista teoriaa jne.

Jutun kuvat: Ella Ronkainen

Lue lisää Body Flow & Face Up tunnelmista:

Ilmoittaudu mukaan seuraavalle kurssillemme

Hei! Lue tästä Katja Hyytiälän juttu Keski-Suomen Yrittäjäsanomissa. Juhlimme tänä vuonna Efectorin 30-vuotis yritystaivalta. Onhan se hienoa. Varsinaisen juhlan siirsimme Koronasyistä eteenpäin. Energistä syksyä toivotellen, Elina.

Teksti ja kuvat: Katja Hyytiälä, Keski-Suomen Yrittäjät

Yrittäjä/toimitusjohtaja: Elina Pihlajamäki, 52. Yritys: Efector Pilates Studio.
Tiimi: Yrittäjä itse sekä aktiivinen yhteistyökumppaniverkosto ja osa-aikaiset ohjaajat. Perustamisvuosi: 1990

Parasta palautetta työstäni on se, kun kuulen asiakkaiden ihania tarinoita muutoksista ja näen niitä omin silmin. Kursseilla asiakkaat ryhdistyvät ja oppivat tuntemaan ja harjoittamaan kehoaan. On todella liikuttavaa, kun asiakas oppii päästämään irti stressistä ja saa kehonsa sellaiseen liikkeeseen, johon se ei välttämättä ole päässyt aikoihin.

Efector Pilates Studion yrittäjä Elina Pihlajamäki korostaa palautumisen merkitystä. Jos työ pitää ihmisen rapakunnossa, on tehtävä muutoksia.

Elämää kestävä keho

Kuinka monella meistä onkaan ollut kroppa ja mieli koetuksella menneen kevään ja kesän aikana. Onko ryhtini pudonnut, olkapäät ja pää liukuneet eteenpäin, hampaat puristuneet yhteen. Päätetyöskentely, kiire ja huoli heijastuvat monien kehoilta.

Ilmassa on syksyn tuntua, kun tapaan jyväskyläläisen Efector Pilates Studion yrittäjän Elina Pihlajamäen. Hän todella osaa kantaa itsensä. Taustalla on taitoa ja tietämystä ihmisen liikuttamisesta. Elina on liikuntatieteiden maisteri, jonka liikunnan juuret tulevat nuoruusajan voimistelutaustasta. Hän on ohjannut Efectorin kautta erilaista liikuntaa 30 vuoden ajan. 2000-luvun alusta alkaen Efectorin pitkäaikaisen taukojumppaohjauksen rinnalle nousi Pilates ja Method Putkisto-tarjonta. Elina elää kuin opettaa:

  • Harrastan itse Method Putkiston ja Pilateksen lisäksi luonnossa liikkumista. Lenkkeilen, hiihdän ja uin avannossa. Minulta puuttuu kokonaan kilpailuvietti. Kova halu pärjätä löytyy, mutta liikkuminen on minulle ennen kaikkea tunnetta ja liikkeen estetiikkaa. Liikun ylläpitääkseni toimintakykyäni ja mielenvireyttä. Tykkään siitä, että keho antaa enemmän mahdollisuuksia kuin rajoitteita.

Efectorin asiakkaat koostuvat kaiken ikäisistä, kokoisista ja harjoitustaustan omaavista ihmisistä. Tyypillisin asiakas on kiireinen keski-ikäinen nainen, joka elää hektistä elämää. Yhdeltä ja samalta tunnilta löytyy kuitenkin eläkeläisiä, opiskelijoita, huippu-urheilijoita, jopa liikunnasta jostain syystä vieraantuneita tai joskus aikoinaan väkinäisen koululiikunnan nujertamia liikkujia, jotka nyt ovat löytäneet uuden kipinän liikkumiseen. Efector Pilates Studion lajit sopivat kaikille.

  • Ryhmämme ovat aina olleet pieniä ja väljiä jotta voimme antaa jokaiselle henkilökohtaista ohjausta yksilölliset tarpeet ja tavoitteet huomioiden. Ohjaamme pääasiassa kahta menetelmää; Pilatesta ja Method Putkistoa. Molemmat menetelmät perustuvat harjoitteluun kehon ehdoilla – jokaisen omaa optimia tavoitellen. Oman kehon tuntemus ja sen kunnioittaminen ovat ohjauksemme perusta. Tavoitteenamme on luoda pohja kestävälle ja toimintakykyiselle keholle, josta voi nauttia läpi elämän. Toki kurssivalikoimassamme on muitakin kehonhallinta ja -huoltolajeja, kuten Spiraalistabilaatio ja itse kehittämäni Body Flow ja Face Up.

Kaikki tarvitsevat palautumista


Siitä puhutaan paljon. Jos olet väsynyt ja uupunut, niin tarvitseeko vielä kasvattaa voimaa ja tiukkoja lihaksia?

  • Repivä liikunta ei ole ratkaisu väsyneelle kropalle. Palautumisesta huolehtiminen ei ole vain urheilijoille. Kovasta työrupeamasta, sairastelusta, synnytyksestä ja pitkään jatkuneesta stressistäkin pitäisi palautua yhä paremmin nykytiedon valossa. Palautumisen edistäminen voi olla tietoista ja dynaamista, sekä kehollisesti aktiivista. Pelkkä sohvalla makoilu ei palauta. Ilman palautumista et pysty oppimaan uutta ja pysymään esimerkiksi kiivaassa työelämässä mukana tai edes nukkumaan kunnolla.

Efectorilla ihmiset harjoittelevat kokonaisvaltaisesti. Tavoitteena ei ole vain pinkeä peppu ja vatsan pieneneminen, vaan hyvien kokonaisvaltaisten, elämän laatua kohottavien vaikutuksien tuominen kehoon.

  • Erikoiskurssimme, johon tällä hetkellä olemme erityisesti panostaneet, on kasvoihin keskittynyt harjoittelu, joka yhdistyy myös kehoon kokonaisuutena. Voimme mm. lievittää niska-hartiaseudun jännityksiä, vapautua stressipurennasta ja poistaa niskakyhmyn, jopa vaikuttaa kasvoharjoittelulla esimerkiksi lantion asentoon.

Korona ei anna armoa

Koronan tuomat vaikutukset näkyivät Efectorilla mm. yrityspuolen asiakkaiden peruutuksissa. Myös studion viikkotunteja jouduttiin perumaan ja sulkemaan ovet toviksi. Nyt kuitenkin yrityksetkin ovat alkaneet huomata taukoliikunnan ja kehonhuollon merkityksen ja korona-aikana niitä tarjotaan videopalveluina.

  • Aloitimme videoprojektimme koronan myötä. Moni asiakkaista on jo pitkään toivonut videotuotteita, joten vihdoin päätin vastata kysyntään. Videoistamme on tullut loistavaa palautetta, joten verkkopaketit tulevat pysymään tarjonnassamme ja tulemme laajentamaan tarjontaa verkkokauppamme puolelle syksyn aikana. Asiakkailta saadun palautteen perusteella ne ovat hyvä lisä perinteisiin viikkotunteihimme.

Elämän myötä keho on jatkuvassa muutoksessa ja 50-vuotiaana kehon tarpeet ovat erilaiset kuin 25-vuotiaana. Tämä tulisi huomioida harjoittelussa. Keho ei odota ja jokainen liikkumaton, passiivinen päivä rapauttaa selkärankaa. Liikkuminen ja kehon huolto muodostavat yhden terveen elämän kulmakivistä.

  • Keho tarvitsee liikettä, jotta pysyt edes siinä missä olet nyt. Älä jää paikoillesi.

Itsekin yrittäjänä Elina tietää millaisia yrittäjän päivät voivat olla, mutta liikkumisesta ja lomista hän ei luovu. Yrittäjille hänellä on napakka viesti:

  • Olen sitä mieltä, että jos yrittäjäelämä ei tuo sinulle sitä vapautta ja liikkumavaraa, jonka myötä jää aikaa huolehtia myös itsestään, se ei ole sen väärti. Ei ole kauaakaan siitä, kun yrittäjät kertoivat kilvan, kuinka vähän he pitävät lomia. Kysymys on valintojen tekemisestä. Jos työ pitää sinut rapakunnossa, tee muutoksia, olet sen arvoinen. Olen aina viettänyt kunnon kesälomat lasten kanssa, enkä kadu yhtään. Väsyminen syö intoa ja juuri intoa yrittäjyydessä ja työelämässä tarvitaan.

Tämä kevät oli käänteentekevä,

monessakin mielessä. Kukaan meistä ei voinut kuvitella maailman pysähtyvän niin totaalisesti kuin se pysähtyi. Muutos on kuitenkin myös mahdollisuus. Sinäkin jouduit varmasti uudenlaisen arjen haasteisiin. Voi olla, että jokin uusi elämässäsi jäikin tämän myötä pysyväksi.

Itse olin pitkään jo miettinyt online- tunteja ja videotuotantoa, jolla voisi tukea studioharjoittelua tai mahdollistaa harjoittelu silloin kun ylipäätään ei ole mahdollista päästä paikan päälle. Nyt oli viivyttelemättä tartuttava siihen.

Spring Special ja Summer Shine syntyivät

Halusin rakentaa monipuolisen kehoa ja myös kasvoja harjoittavan kokonaisuuden, josta löytyisi sopiva harjoitesetti lähes kaikkiin tilanteisiin: sopivat harjoitteet kohottamaan vyötärölinjaa, vahvistamaan keskivartalon tukea ja tasapainottamaan selkärangan liikkuvuutta; harjoitteet keveisiin jalkoihin ja upeasti keskivartaloon kytkeytyviin käsiin. Palautuminen, nestekierron ja aineenvaihdunnan buustaaminen ovat läsnä lähes kaikissa harjoitteissa. Uuteen Summer Shine- sarjaan tein myös kasvoja kohti kesää kohottavan videon.

Kiitos palauttesta

Palautteenne videoista on ollut innostavaa – en voinut kuvitellakaan miten moni on saanut upeita, silminnähtäviä ja tuntuvia tuloksia ja todella muutamassa kuukaudessa muuttanut kehoaan näiden avulla. Kiitos rohkeudesta, sitoutumisesta ja luottamuksesta. Moni teistä jumppasi ensimmäistä kertaa ”verkon välityksellä”. Toivon saavani mukaan vielä uusiakin osallistujia videotreeneihin. Ota yhteyttä, jos sinulla ei ole vielä paketteja käytössä!

Palautuminen

Itselleni tärkein teema tässä muuttuneessa maailmassa on ollut palautuminen ja sitä kautta uudistuminen. Välitänkin tähän loppuun jo somessa julkaisemani ajatukset.

Uskon, että todellinen uudistuminen tapahtuu vain palautumisen kautta. On höllättävä, luovuttava ja karsittava. On nollattava ja rakennettava hyvinolemisen, hyvintoimimisen ja hyvinvoinnin pohja alusta saakka. On hengitettävä itsensä eloon uudella rytmillä! Syvään ja rauhassa.

Mikä olisikaan tähän parempi aika kuin kesä. Sen hitaat aamut, aisteja hivelevät päivät, viipyilevät illat. Anna tälle kesälle ja itsellesi mahdollisuus: Lepää, rentoudu, uudistu.

Viipyileviä, kohottavia ja uudistavia hetkiä tähän kesään!

Studiolla vielä kesävipinää kesäkuun loppuun ja syksykausi alkaa normaalisti

Sunni jatkaa raikkaalla ja innostavalla otteellaan kesätunteja vielä ensi viikon loppuun. Vielä ehdit mukaan niihinkin. Heinäkuun aikana voit kysyä myös yksityistunteja.

Syksyn ohjelma on tarkoitus aloittaa 10.8. tutuilla viikkotunneilla. Mielellämme otamme toiveita vastaan niin niihin kuin myös teemakursseihin liittyen. Mitä sinä toivot ja tarvitset? Ilmoittaudu ja esitä toiveitasi!

Jaan läpi kevään Instagramissa sekä Facebookissa piristäviä ja kesäoloa keventäviä vinkkejä. Ota tilimme seurantaan ja olisin superkiitollinen jos kutsuisit ystäväsikin seuraamaan.

Elina

Elina Pihlajamäki
Efector Oy

Efector Pilates Studio | Method Putkisto | Henkilöstöliikunta | Yrityspalvelut | Valmennuspalvelut | Hyvinvointitapahtumat

elina@efector.fi, +358 400 471 090, Yliopistonkatu 23, 40100 Jyväskylä

www.efector.fi

Seuraa meitä myös:
Facebook
Instagram