Ikään, kuntoon, harrastuksiin tai liikkumistaustaan katsomatta Method Putkisto sopii kaikille. Yksikin kurssi voi sysätä liikkeelle suuren muutoksen kehossasi ja elämässäsi. Sitoutunut ja säännöllinen harjoittelu vie muutosta syvemmälle ja kestävälle tasolle…Asiakkaamme tulevat ohjelmiimme monenlaisista liikunnallisista tai terveydellisistä taustoista ja kaikilta ammattialoilta. Ohjelmamme ovat yksilöllisiä ja vaikuttavat osallistujen elämään useilla eri tavoilla. Olemme saaneet jaettavaksi muutaman loistavan tarinan asiakkaidemme kokemuksista.

Iän myötä tahti koveni – kroppaa särki

Olen ollut aina kova liikkumaan. Luulin, että tulokset vaativat verta, hikeä ja kyyneleitä ja siksi iän myötä tahtini vain koveni. Selkä ja lonkat rupesivat kuitenkin oireilemaan ja jouduin jättämään jumpat ja juoksemisen. Kuntosalilla käyntiäkin rupesin vähentämään koska seuraavat päivät koko kroppaa särki.

Tuttavani kehoituksesta päätin kokeilla Method Putkistoa Elinan ohjauksessa. Sen myötä ajatukseni kehosta, sen toiminnasta ja terveyden avaimista on muuttunut täysin. Ymmärrän nyt kuinka paljon kipuja ja väsymystä kireät lihakset ja hapenpuute saavat aikaan. Nyt käytän paljon vähemmän aikaa treenaamiseen ja olen silti paremmassa kunnossa. Selkä- ja lonkkavaivat ovat historiaa. Näin vireä en ole ollut sitten nuoruusvuosien! Anneli, 51 v, yrittäjä

Kokonaisvaltaista hyvinvointia!

Jos Elinan tunneilta saamani anti olisi kiteytettävä lyhyesti, se olisi ”kokonaisvaltainen hyvinvointi”. En ikinä olisi uskonut, että tällainen sydänvikainen, astmaattinen, koululiikunnasta munuaisvian vuoksi vapautettu ihminen löytää liikunnan tuoman ilon ja virkistymisen. Vaikka tunneille mennessä olo olisi kuinka uupunut ja mieli tyhjä, lähtee kotimatkalle kuin uudestisyntyneenä. On kevyempi hengittää, ajatus juoksee kirkkaammin, selkä suoristuu samalla kuin kehon ”palikat” (joista Elina jaksaa muistuttaa) asettuvat pikkuhiljaa paikoilleen.

Minun elämääni Method Putkisto Pilates, kasvokoulu ja -klinikka ovat tuoneet uuden ilmeen. Kun keho ja mieli pikkuhiljaa uskaltavat luopua kireyksistään, alkavat virheasennot vähitellen korjaantua. Eron huomaavat ulkopuolisetkin, olen saanut huomata. On mielenkiintoista löytää kehon eri osien välisiä kytkentöjä: jalat ja kädet eivät ole irrallisia roikottimia tai pää pelkästään vartalon jatke. Viimemmäksi kasvoklinikan tunneilla totesin, etteivät kasvojen kurtut tai silmäluomien roikkuminen parane rasvapurkkiin kurkistamalla. Näihinkin voi vaikuttaa kroppaansa kokonaisvaltaisesti hoitamalla.

Suurkiitos kuuluu Elinalle, jonka asiantuntemus, kärsivällisyys ja iloinen huumori auttavat uhmaamaan kipurajaa ja yrittämään aina uudestaan! Maiju, 57 v, vapaa toimittaja

Ensimmäistä kertaa lihakseni rentoutuivat

Jo kilpaurheilu-urani aikana koin ryhtini huonoksi. Päättelin, että rangan asento tulee perimässä eikä sitä voi muuttaa. Lantionalueeni oli todella jäykkä. Juoksu tuntui kuin olisi ollut käsijarru päällä. Repiminen kuormitti selkääni – tuloksena repeämä välilevyssä. Venyttelyllä en onnistunut tilannetta muuttamaan.

Jo ensimmäisen Method Putkisto -harjoituskerran jälkeen tunsin, että ensimmäistä kertaa lihakseni todella rentoutuivat. Kehoni muuttui todella nopeasti. Liikkuminen ja pelkkä oleminenkin helpottuivat kireyksien antaessa periksi.

Pilateksen aloitin Elinan ohjauksessa takareiden leikkauksen jälkeisessä kuntoutuksessa. Se sopi hyvin lihasten kuntouttamiseen ja toivuinkin leikkauksesta nopeasti. Nykyään pystyn itse juoksussa korjaamaan tekniikkaani. Myös esimerkiksi luisteluhiihdossa huomaan liikeratojen ja tasapainoni parantuneen. Janne, 33 v, automaatiosuunnittelija, entinen puolimaileri, nykyinen aktiivikuntoilija

Tulin tietoisemmaksi kehostani

Vakavan sairauden myötä fyysinen kuntoni oli romahdusmaisesti heikentynyt. Ystävien kannustamana lähdin kokeilemaan Method Putkistoa.

Tavoitteenani oli palauttaa kehon kunto ja toimintakyky turvallisesti. Elinan ammattitaitoisessa ohjauksessa sain kokonaan uuden ulottuvuuden kehooni. Tulin entistä tietoisemmaksi kehostani ja sen toiminnasta. Lihakseni vahvistuivat ja liikeratani laajenivat.

Pitkäjänteinen harjoittelu ja Elinan henkilökohtainen ohjaus ovat siis tuottaneet tulosta. Olo on levollinen päivällä ja yöni nukun syvässä unessa. Tiina, 39 v, asiakasneuvoja, kuuden lapsen äiti

Jaksan työssäni paremmin

Olen tullut siihen tulokseen, että minulle Method Putkisto ja MP Pilates ovat portti kaikkeen liikkumiseen. Olen ikäni liikkunut ja silti ryhtini on ollut kehno, lihasvoima vähäinen ja liikkuminen jäykkää.

Kohta neljä vuotta Elinan Metodi- ja Pilatestunneilla käytyäni huomaan lihastasapainoni selvästi parantuneen. Jaksan työssäni paremmin — äänenkäyttö ei väsytä. Osaan myös käyttää eri liikuntalajeissa kehoani kokonaisvaltaisemmin ja tarkoituksenmukaisemmin. Elina on innostava ohjaaja. Hänellä on aina jotain uutta annettavaa. Pentti, 52 v, muusikko

Apua selkääni

Vaimoni on jo vuosia käynyt Method Putkisto -tunneilla. Hänen houkuttelemana lähdin hakemaan apua selkääni. Nopeasti pitkäaikaiset jumit aukesivat, kipu loppui ja liikkeenhallinta parani. Luulin vatsalihasteni olevassa hyvässä kunnossa. Vasta nyt osaan harjoittaa niitä oikein!

Tunnen tasapainoni ja lihasteni kimmoisuuden palautuneen sekä kehoni symmetrian ja kokonaisvaltaisen hallinnan parantuneen. Vaikutukset konkretisoituvat parkour- sekä akrobatiaharrastuksissani. Käsinseisonta ja puolivoltti sujuvat entistä paremmin. Kaikki tämä näkyy ja tuntuu kohentuneessa ryhdissäni.  Jarno

Kiireinen arki ajoi kehon epätasapainoon

Aloin kärsiä monenlaisista epämääräisistä kivuista esikoiseni syntymän jälkeen. Arki oli kiireistä sekä työssä että kotona, eikä energiaa riittänyt enää liikkumiseen. Olin ensimmäistä kertaa päätynyt pisteeseen, jossa olin valmis maksamaan mitä tahansa, kunhan joku vapauttaisi minut kivuista ja särystä. Nopeasti. Epätoivoisena etsin kaikkialta apua kehoni epätasapainoon, kunnes monien harhahyppyjen jälkeen muistin, miten loistava olo minulla oli ollut edellisen Method Putkisto peruskurssin jälkeen. Siitä oli jo vuosia.

Ilmoittauduin uudelleen mukaan kursseille ja aloin käydä viikkotunneilla. Oloni koheni nopeasti, mutta silloin vasta tajusin, että oikotietä onneen ei ole tässäkään asiassa. Parasta mitä voin keholleni ja mielelleni tehdä, on pitkäjänteinen ja tarkka harjoittelu oikeanlaisilla tekniikoilla. Kokonaisvaltainen hyvä olo ei löydy hampaat irvessä. Se vaatii kärsivällistä työtä ja lukuisia toistoja.

Joka kerta MP tunneilta lähtiessäni, kannan taskussani uusia työkaluja. Niiden avulla selviydyn arjen haastavimmistakin hetkistä. Osaan kiinnittää huomiota yhä paremmin kehoni asentoihin, niin lenkkipolulla, jumppatunneilla kuin arkiaskareissani. Mikä parasta, osaan itse tarttua toimeen niinä päivinä, kun kipu vielä yllättää. Enää en panikoi tai kiirehdi, vaan vedän syvään henkeä ja nautin liikkeestä. Keskityn.

Viimeisimmät mahtavat oivallukset koin MP kasvoklinikalla Elinan ohjauksessa. Olin juuri saanut purentakiskot stressipurennan vuoksi hammaslääkäriltäni, ja kaipasin kipeästi neuvoja niska-hartia jännitysten purkamiseen. Kurssilla opin monta tärkeää asiaa, ja nyt olen iloinen, että minulla on mahdollisuus korjata itse ongelmaa, eikä vain lääkitä kipua ikävillä yökiskoilla. Pienten päivittäisten harjoitteiden avulla saan jännityspäänsäryn pysymään kurissa, ja mikä parasta, voin tehdä harjoitteita milloin ja missä vain.

Yksinkertaisesti sanottuna, olen niin vakuuttunut Method Putkistosta, että uskon sen olevan ratkaisu kehon jokaiseen ongelmaan. Se on ehdottomasti kehon kokonaisvaltaista huoltoa parhaimmillaan. Parasta mitä voin keholleni tehdä. Katriina, hyvinvointi-bloggaaja

Tartteis tehdä jotakin

Olen tutustunut moniin maihin, kulttuureihin ja luontoelämyksiin ympäri maapalloa. Yli neljä vuotta sitten aloitin uuden matkan, joka jatkuu edelleen. Se on tutkimus- ja tutustumismatka omaan kehoon ja sen toimintaan, sekä toimimattomuuteen. Matkani on sikäli erikoinen, että kaikki, mihin olen näiden muutaman vuoden aikana tutustunut, on ollut mukanani jo 64 vuotta. Joskus pitää mennä kauas, jotta näkee lähelle. Minun ei tarvinnut mennä kauas kilometreinä mitattuna, vain 3 km:n päähän. Onneksi sieltä löytyi Elina ja kumppanit, Method Putkisto ja Pilates!

Työelämän lopetettuani tunsin, että ”tartteis tehdä jotakin” päänsärylle, niska-hartiavaivoille, jäykälle ja kipeälle selälle, käsien puutumiselle jne. Tutkiskelujen jälkeen ja sisareni Pilates-harrastuksen innoittamana hakeuduin Elinan ohjaamalle Pilates-peruskurssille. Voisi sanoa, että kokemus oli tajunnan räjäyttävä. Ei haitannut, vaikka olin suurimman osan aikaa pihalla kuin lumiukko. Elina valoi ihanan positiivisella asenteella, rautaisella ammattitaidolla ja hurtilla huumorilla uskoa rappiokroppani mahdollisuuteen vielä elpyä toimivaksi kokonaisuudeksi. Aloin tajuta, mitä mahdollisuuksia minulla on parantaa toimintakykyäni ja hyvinvointiani. Jäin koukkuun tähän ja olen siitä onnellinen!

Aloitin MP viikkotunnit ja kävin kasvoklinikkakurssin. En enää kiristele hampaitani, niskakivut ovat häipyneet, päänikin pysyy ”kellumassa selkärangan päällä”. Tästä sain intoa osallistua 30 päivän MP-teho-ohjelmaan kannustavan Ullan opastamana. Tuona aikana tutustuin kotona rauhassa omaan kehooni parhaimmillaan 4 tuntia päivässä. Alkoi tulla jo kissamainen olo kaikkine venytyksineen.

Tutustumismatkani jatkuu MP-Pilates-yhdistelmä- sekä Pilates laitetunneilla. Joka harjoituskerralla löydän Elinan vankalla asiantuntemuksella jotain uutta kehitettävää ja huomaan löytäneeni kehostani jotain uutta. Olen myös tajunnut, miten paljon kehomme toimintaa ohjaa korviemme väli.

Marjastaminen, sienestäminen, puutarhassa kyykkiminen, silittäminen ym. askareet eivät aiheuta enää särkyjä, vaan ovat hyviä harjoitteita. Opit ovat siirtyneet arkielämään. Tutkimusmatkani jatkuu toivottavasti vielä kauan. Elämä on ihanaa, kun sen oikein oivaltaa! Riitta Perälä, eläkeläinen

Minusta tuli ihanasti MPP-riippuvainen

Mistä kaikki lähti. Sattumasta tietty. Entistä freesimmän ja hyvinvoivan näköinen Perälän Riitta kertoi kasvoklinikasta (siis mistä?) ja muista Elinan ohjaamista kursseista. Kiinnostuin oitis sekä henkilökohtaisista että ammatillisista syistä.

Ilmoittauduin kasvoklinikkaan. ”Bolerot pullottaen” ja niin reippaana marssin paikalle. Ensimmäisellä tunnilla olin pihalla, toisella vähän hajulla ja kolmannella jo koukussa. Kaikki on ollut opiksi, iloksi ja hyödyksi. Erityisesti tunnen 30 päivän teho-ohjelman avanneen aivan uusia elämyksiä omasta kehostani.

Kaikki on muuttunut. Olo on kevyt, niskavaivat muisto vain, oiskohan vyötärökin vähän slimmimpi. Aineenvaihdunta on saanut vauhtia, uni on hyvää ja syvää ja kielikään ei kuulemma niin terävä kuin ennen (puolison huomio), kroppa kaikkinensa tuntuu tutummalta. Enää ei tee mieli rääkkijumppaan jottei tärvelisi tätä saavutettua olotilaa. Mahtavinta on se, että kaikkea opittua voin soveltaa arkeen: hiihtäessä mietin lapatukea, kassajonossa rangan linjauksia, työskennellessäni pään asentoa, hampaita harjatessa seison varpaillani ja autossa pullistelen poskiani.

Eikä kauheasti harmita , että päänuppikin on kovilla kun opettelee näillä kypsillä kymmenillä jotain uutta. Se oivaltamisen ilo! Ja sitten vielä: eihän tästä mitään tulisi ilman Elinaa. Rautainen ammattitaito, kädestä ja jalasta pitäen -ohjaus, loputon kärsivällisyys ja hyvä tyyppi. Ei kai niistä pohjalaisista juuristakaan haittaa ole! Ihanasti riippuvainen. Laura Wasastjerna, hammaslääkäri