Joni Ihanus ja Katherine Barck menestyvät erittäin vaativassa kilpatanssin lajissa jo maailman huippuja tavoitellen. Laji vaatii erinomaista kehontuntemusta ja -hallintaa.

Katherine kertoo hänen ongelmansa olevan voimakkaan lanneselän notkon, joka hankaloittaa keskivartalon kokonaisvaltaista käyttöä. Valmentajat suosittelivat hänelle Pilatesta jo kauan sitten mutta hän ei uskonut sen auttavan koska koki ongelman olevan rakenteellinen. Jotakin kuitenkin tapahtui kun he lähtivät Elina Pihlajamäen ohjaukseen…

Katherine kertoo vihdoin hankkiutuneena Elinan yksityisohjaukseen. Harjoituksissa tehdään erilaisia keskivartaloa vahvistavia sekä kireiden alueiden liikkuvuutta parantavia harjoitteita. Pilates on tuntunut heti mahtavalta ja omalta jutulta. ”Kropassa” on tuntunut ero niin tanssiessa kuin arjessa. Kun perusjutut otettiin halutuun, harjoittelussa siirryttiin seuraavaksi Pilates-laitetunneille.

Jäimme heti koukkuun. Tunnen miten samassa harjoitteessa lihakset vahvistuvat ja venyvät, koordinaatio ja hallinta paranee. Tunneilla pääsemme myös hyvin irtautumaan arjen stressistä ja kiireistä. Olemme tuntien jälkeen aina energisempiä.

Pilates tuntuu muuttaneen parin koko harjoittelun ja elämän. Katherinen alaselkäkivut ovat hävinneet, kehon käyttö on vahvistunut ja taitoja on karttunut lisää. Tanssiparilla on oman käsityksensä mukaan vielä paljon opittavaa ja tavoitteita saavutettavana mutta he uskovat, että tätä kautta saavansa tukea tanssijan uralle. 

Joni ja Kaisu nähdään usein Efectorin järjestämisssä tilaisuuksissakin esiintymässä – upeaa katseltavaa!

Tanssijat Katherine Barck ja Joni Ihanus