Kysyimme uuden kurssimme Body Flow&Face Up kurssilaisilta kokemuksista

Mutta ensin muutama sana siitä mitä tarjoamme kurssilla, jossa kehossa virtaa ja kasvot kohoavat. Uusi Body Flow & Face Up -kurssimme ja lähestymistapamme harjoitteluun yhdistää kasvojen- ja kehonhuollon harjoitteet. Harjoitat kehoasi pitkillä faskiaketjuja myötäilevillä, kehoa ja kasvoja sekä mieltä avaavilla jatkumoilla.

Etenemme rauhassa pala palalta, ottaen vähitellen kokonaisuuden yhä luontevammin haltuun. Maadoitut paremmin ja askeleesi kevenee. Opit hahmottamaan kehoasi kolmiulotteisesti ja ymmärtämän kehon ja kasvojen yhteyttä. Harjoitteet jättävät elastisen, vapautuneen, tasapainoisen ja ryhdikkään vireän olon. Vähitellen osaat käyttää kehoasi siten, että jokainen liikahdus vapauttaa energiaa päästä varpaisiin.

Työskentelytapa sopii sinulle, joka haluat oppia luottamaan kehoosi ja saavuttamaan harjoitteilla maksimaalisia tuloksia. Tai sinulle, joka haluat ymmärtää kehoasi kokonaisuutena ja kunnioittaa sitä ainutlaatuisena ja näin myös harjoittaa sitä yksilöllisesti.

Kuvassa: Johanna Ronkainen luonnon siivittämämä Body Flow & Face Up kurssin jälkeen

Näin vastasi kurssin tunnelmista Johanna

Kehotuntemus oli hienovarainen, kokonaisvaltainen ja oivalluttava: kehon faskiaketjut ”löytyivät” kehotuntemalla, ja havainnollistuivat tekemisen kautta. Liikettä ja kasvatettiin kiinnostavasti, edettiin kehon ja Elinan viitoittamana – kuin Flowssa. Oli kiinnostavaa, kun liike jo tuntui hyvältä ja aina tuli pari tapaa vielä edetä ja syventää liikettä esim. kääntämällä sormia.

Sainko mitään uusia oivalluksia? Oivallukset liittyivät omaan ymmärrykseen kehosta: nyt käytännössä vielä selvemmin valkeni, miten faskiat kytkeytyvät toisiinsa ja miten niitä voi oman tuntemuksen ja kokeilun kautta venyttää.

Mikä oli parasta? Kehon tanssi ja luonnollinen liike syysillassa, lempeän ja toiveikkaan pianomusiikin siivittämän. Flow-ilta oli erittäin rauhoittava, voimaannuttava ja täydellisen irroittava kaikesta pakottamisesta, suorittamisesta ja tavoitteista. Oli vain utelaisuutta siitä, mitä kulloinkin hetki tuo – mieleen ja kehoon.

Tällä tunnilla Elina puhui vähemmän, ja vaikka yleensä ohjaava puhe on erittäin inspiroivaa ja tärkeää, niin tässä illassa oli vähemmän puhetta ja enemmän yksilöllistä kuullostelua ja se sopi tähän tuntiin mainiosti.
Huomasin itsessänikin, että teki mieli tauoilla pysytellä kehon tanssillisessa tilassa, ei tehnyt mieli jutustella kenekään kanssa.

Entä kurssin jälkeiset tunnelmat?

Millainen olo oli kurssin jälkeen tai seuraavana aamuna? Kurssin aina ja illalla kotona levollinen ja hyvä, euforinenkin. Kehossa tuntui harjoittelu kyllä. Torstai-illan rankassa juoksutestissä, juoksukoulun lopputestissä, meni tosi hyvin. Entä myöhemmin kurssin jälkeen? Tosi tosi harvoin muistan liikkeitä tuntien jälkeen, en ymmärrä miksi ne eivät jää päähän. Se joskus harmittaa, mutta nyt olen lähtenyt keksimään itse liikkeitä ja kuulostelen vain kehoa ja mitä sille kuuluu. Telkkarin ääressä voi nostella jalkoja ja fundeerata lihasketjuja.

Kenelle suosittelisit tätä? Kaikille tietenkin! Ja samaan aikaan mietin, että voiko olla äkkinäiselle vaikea pysyä asennoissa pitkään ja tehdä tuollaista hienovaraista liikettä. Toisaalta, voisihan kokemus kerralla oivalluttaa ja avata luonnollisen tien kehonhuoltoon, ilman varsinaista teoriaa jne.

Jutun kuvat: Ella Ronkainen

Lue lisää Body Flow & Face Up tunnelmista:

Ilmoittaudu mukaan seuraavalle kurssillemme